Työnhakuopas

Share

 Työ lTyönhakuopas kansi uusiniikkuu netissä ja tarttuu pyydyksiin

 UUSI KIRJA JOHDATTAA TYÖNHAUN DIGIAIKAAN

 Työmarkkinat ovat muuttuneet radikaalisti: nyt työnhakija ja työtä tarjoava kohtaavat yhä useammin netissä. Ja usein vielä niin, että kumpikaan ei välttämättä vielä  ole etsimässä uutta. Uusi Työnhakuopas johdattelee lukijan työnhaun digiaikaan.Uudet välineet ovat tulleet ryminällä työnhakuun. Kun muutama vuosikymmen  sitten oltiin paperien ja kirjelähetysten varassa, nyt työnhakijalle ja rekrytoijalle avautuu uskomaton sähköisten kanavien ja välineiden kirjo. Samalla  asiantuntijatehtävissä toimiville on yhä tärkeämpää hoitaa omaa sähköistä henkilöbrändiään.

 ”Esittelemme kirjassamme kymmeniä erilaisia työnhakuun sopivia sähköisiä palveluja. Asiantuntijoiden haussa tärkein niistä on kuitenkin LinkedIn, joka on  ylivoimainen sekä Suomessa että kansainvälisesti”, kertoo Tom Laine, joka on sosiaalisessa mediassa tapahtuvan rekrytoinnin ja työnhaun pioneeri ja Suomen  verkostoitunein henkilö LinkedInissä. ”Kun haetaan muuta kuin vain pientä joukkoa potentiaalisia osaajia, Facebook on hieno mahdollisuus. Monet muutkin  palvelut taipuvat työnhakuun ja osaajien etsimiseen, vaikka se ei olisi niiden alkuperäinen tarkoitus. Linkkinä työhön voi toimia vaikkapa Pinterest, Youtube,  Slideshare tai blogi.”

Työnhakuoppaan toinen kirjoittaja Teija Hoppe painottaa sitä, että vaikka välineet muuttuvat, osaamisen esittely vaatii edelleen panostusta. Teijalla on vahva uraohjauksen ja työnhaun käytännön osaaminen ja kouluttajakokemus.
”Vaikka CV tai hakukirje printattaisiin paperille, nekin tarjoavat entistä enemmän mahdollisuuksia. Osaamista voi esitellä vapaamuotoisemmin ja hyvin ajateltu sisältö toimii sekä perinteisissä välineissä että netissä. Mutta ihan ensiksi kannattaa miettiä työnhakustrategia.”

Työnhakuopas käy läpi työnhaun alkuvalmisteluista haastatteluihin, uudessa työssä aloittamiseen ja verkostoitumiseen kattavasti ja monipuolisesti. Kirja sopii sekä aktiiviselle työnhakijalle uran kaikissa vaiheissa että myös niille, jotka eivät varsinaisesti etsi uutta työtä. Aina on kuitenkin hyvä pitää CV kunnossa ja osaaminen näkyvillä eri välineissä.

TYÖNHAKUOPAS
Mitä, miten, missä?

978-952-14-2143-3, kovakantinen
978-952-14-2144-0, sähkökirja

285 s., 45 €

http://www.talentumshop.fi/tyonhakuopas.html