Share

Linkedinissä ollaan pitkään oltu perässä monia muita suosituimpia somepalveluita, mitä tulee mainonnan eri ominaisuuksiin. Jos olemmekin jo tottuneet siihen, että mainonta kohdentuu Linkedinissä useimmiten toimialan, funktion, senioriteetin, opintojen ja lokaation perusteella – muitakin vaihtoehtoja toki löytyy, yhteensä kohdennuskriteerejä on kaiken kaikkiaan 17 – on tilanne vihdoin muuttumassa lähemmäs mm. Facebookin ja Instagramin viitoittamaa suuntaa. Toki hyvin erilailla, mutta perusajatus on sama.

Nimittäin intresseihin, henkilökohtaisiin (ammatillisiin) kiinnostuksen aiheisiin, kohdentuvan mainonnan myötä.

Sen jälkeen kun Microsoft osti Linkedinin, eivätkä suurimmat pelot Linkedinin totaalisesta alasajosta toteutuneet, on palveluun tullut huomattavan paljon ja nopeaan tahtiin kiinnostavia mainonnan ja markkinoinnin ominaisuuksia. Viimeisimpänä 2 uutta ominaisuutta, joita olen itse alkanut heti käyttää.

  1. Intresseihin perustuva mainonnan kohdentaminen, ja
  2. Messaging Ads -niminen uusi mainostyyppi

 

Intresseihin perustuva mainonta hyödyntää Microsoftin mm. Cortanassa aiemmin hyödyntämää tekoälyratkaisua, ja se yhdistelee henkilön profiilitietoja, hakuja, sisällöntuotantoa, hashtägejä, ja muuta tietoa määritelläkseen, mistä henkilö saattaisi olla ammatillisesti kiinnostunut.

Jos sinusta tiedetään toimiala, työnantaja, rooli, senioriteetti, koulutustausta oppilaitoksesta suuntautumisvaihtoehtoon ja opintojen tasoon, ja monia muita ammatillisia tietoja, syntyy kohtuullisen hyvä käsitys kiinnostuksen aiheista. Siihen kun lisätään aiheet joita seuraat (hashtägit), ryhmät joissa olet jäsenenä, keskustelut joita tuotat tai joihin reagoit, ja tekemäsi haut, on kasassa jo varsin mielenkiintoinen koktaili.

Jos siihen lisätään tieto aktiivisuudestasi, kenen kanssa keskustelet, millä laitteella, missä, koska, kuinka kauan, mitä mainoksia katsot tai mihin reagoit, mitä firmoja seuraat, ja ehkä jopa sama tieto Googlen tai Facebookin kautta, voisi kuvitella mainonnan kohdentamisen olevan suhteellisen hyvin perusteltua.

Linkedin on tuonut kohdennuskriteereiksi yli 200 erilaista ”intressiä” eli kiinnostuksen aihetta. Suosittelen tutustumaan!