Share

Linkedin muuttuu jatkuvasti. Juuri viime viikolla luettelin blogissani muutoksia joita palvelu on kokenut ja kokemassa lähitulevaisuudessa. Tässä hieman täydennystä tuohon listaan. Chekkaa myös loppuosassa olevat linkit uusiin palveluihin joita Linkedin on vaivihkaa julkaissut ja päivittänyt. Alla luetellut muutokset siis ovat pikku hiljaa tulossa kaikille käyttäjille uuden profiilinäkymän myötä.

Linkedin-viestiseinää, etusivua, ei voi jatkossa enää suodattaa viestien osalta. Olet ehkä aiemmin halunnut vaihdella uusimpien ja suosituimpien viestien välillä millaisena haluat viestiseinäsi näkyvän, mutta tämä mahdollisuus on uudenmallisissa profiileissa poistettu käytöstä. Linkedin siis ottaa päätösvallan siitä kenen ja millaisia päivityksiä jatkossa näet seinälläsi, valinnanvaraa ei ole.

Oman profiilin ranking on poistumassa käytöstä. Uusissa profiileissa et enää pääse näkemään oman profiilisi rankingia verrattuna verkostoosi tai samankaltaisiin osaajiin, kuten aiemmassa Linkedin-versiossa pystyt tekemään.

Muiden ihmisten ”tägääminen” päivityksiin muuttuu. Eli jatkossa kun haluat tägätä toisen henkilön päivitykseen tai kommenttiin, aloitat kirjoittamalla @… jolloin Linkedin ehdottaa kenet haluaisit päivitykseen tägätä. Paljon myös huhutaan että tägäys poistuisi kokonaan, mutta se tuntuisi aika oudolta, joten en siihen ihan tältä istumalta usko.

Voit halutessasi helposti (aiempaa helpommin) blokata ihmisiä, jolloin myös kaikki yhteinen ”historiatieto” katoaa, mukaanlukien profiilin keskinäiset katselut.

Toisen henkilön profiilin tulostaminen / tallentaminen PDF-muotoon on poistumassa.

Oman profiilin seuraajatieto on ilmeisesti poistumassa, sitä en ole vielä päässyt testaamaan. Samoin omien julkaisujen tilastotietoja ollaan ilmeisesti heikentämässä. Päivitän tietoa näistä sitä mukaa kun tieto varmistuu. Uusissa profiileissa vaikuttaa olevan vielä aika paljon bugeja, joten osa toistaiseksi tiedossa olevista muutoksista voi olla myös ensimmäisten uuden profiilien käyttäjien profiileissa toistuvia bugeja, jotka korjataan kun jakelua laajennetaan.

Jos olet yritysprofiilin ylläpitäjä, pystyt kommentoimaan ja tykkäämään sisältöjä yrityksenä! Mielestäni varsin kiinnostava vaihtoehto, mutta erittäin haastava vaihdettaessa yritys- ja henkilöprofiilin välillä kommentoijaa, vaatii ”kikkailua”.


Joissakin kirjoituksissa olen nähnyt myös virheellistä tietoa uusista ja tulevista muutoksista. Näihin liittyen haluan korostaa, että edelleen siis VOI tehdä seuraavia asioita, joista paljon huhutaan:

  • Unfollow onnistuu
  • Blokkaus onnistuu
  • Kommentteihin voi edelleen vastata
  • Kontakteja voi edelleen tägätä päivityksiin
  • Nähdä omia tilastoja kuka profiilissa on käynyt, mutta rajallisesti, kuten ennenkin. Tilastoissa ollaan tekemässä joitain heikennyksiä, mutta tarkka tieto niistä puuttuu vielä.
  • Voit edelleen poistaa tykkäyksen (”unlike”) jos mielesi muuttuu jonkun päivityksen tai julkaisun suhteen
  • Linkedin Pulse on edelleen olemassa, pikalinkki Pulsen yhteenvetosivulle löytyy tästä: http://www.linkedin.com/pulse/discover

 

Lisäksi Linkedin on päivittänyt ja julkaissut vaivihkaa mielenkiintoisia ”palveluja”, kuten Linkedin Salary, jossa voi vertailla ammattien palkkatasoja (USA:ssa) https://www.linkedin.com/salary/

Top Voices on Linkedin Lists -kokonaisuuden vuotuinen yhteenveto eri alojen kiinnostavimmista henkilöistä:

https://lists.linkedin.com/

https://www.linkedin.com/pulse/linkedin-top-voices-2016-here-writers-you-need-know-start-daniel-roth

 

Tässä muutamia uusia havaintoja, chekkaahan myös edellinen kirjoitus ISOISTA muutoksista henkilö- ja yritysprofiileissa täältä: http://www.somehow.fi/linkedin-muuttuu-jalleen/

Ja jos haluat tietää lisää LinkedInin käytöstä, lataa itsellesi ilmainen LinkedIn Megaopas osoitteesta http://linkedinopas.fi/

Jos haluat jatkossakin kuulla ensimmäisten joukossa LinkedInin muutoksista ja mahdollisuuksista, tilaa uutiskirje joko lähettämällä sähköpostia osoitteeseen tom.laine@somehow.fi ja lisäämällä otsikkoon ”Uutiskirjeen tilaus” tai lähettämällä vastaava viesti tätä kautta: http://www.somehow.fi/pages-2/contact-us/